Matthijs Gall.nl - Маттайс Галл.нл

SEOUL EKATERINBURG MOSKOU BEIJING PYONGYANG SHANGHAI HONG KONG HANOI BANGKOK

woensdag, november 23, 2005

Herfst in Korea...

0 reacties:

Een reactie plaatsen

maandag, november 21, 2005

Kleine Koreaantjes?

Tja, velen met mij zullen het zich wel afvragen: hoe moet dat er nou uit zien, zo'n lange slungel tussen al die kleine mensjes?
De tijd zal het leren natuurlijk, maar door op bovenstaande foto te klikken krijg je wellicht al een leuk idee.
Het is een willekeurige foto van een typische mensenmassa in Seoul. Linksachter zie je ineens iemand een kop er bovenuit steken, dat is al opvallend. Bedenk dan dat ik daar waarschijnlijk nog een kop bovenuit steek en je hebt het juiste beeld. :)

0 reacties:

Een reactie plaatsen

woensdag, november 16, 2005

Waar ben ik aan begonnen? [updated]

Even ter illustratie van taalproblemen... Gelukkig is alleen het onderste Koreaans, het bovenste is het synoniem ervan in het Chinees (Mandarijn geloof ik).Nu mijn moment van vertrek nadert schiet het weleens door m'n hoofd. Waar ben ik aan begonnen? Want: hoe goed is het communiceren daar, heb je niet continu last van een taalbarrière?

De laatste dagen ben ik bezig geweest met het aanvragen van het benodigde visum. Op zich al een aardige uitdaging. Eerst naar Den Haag om de boel aan te vragen, later nog eens om de boel weer op te halen.
Natuurlijk is er wat tegenslag: ik moest aantonen € 3000 op m'n bankrekening te hebben. Irritant, maar te doen. Heb ik het net voor mekaar, nieuwe brief, nieuwe eis: nu moet ik $ 10000 hebben. Argh!
Bellen met de ambassade van Korea dan maar... Dat valt tegen! Ik nam aan daar wel iemand te treffen die keurig ABN spreekt, maar nee hoor. Zelfs Engels spreken ze maar zo-zo, en elkaar begrijpen lukt soms maar moeilijk. Leuk is wel dat ik continu 'yes yes' als antwoord krijg, het is alleen jammer dat geen zekerheid geeft of de boel echt in orde is...
Morgenochtend is het weer een tripje Den Haag, maar het is dus maar weer afwachten waar het op uitdraait...

Maar intussen: als je zelfs bij Koreanen op de ambassade in Nederland al last krijgt van de taalbarrière, hoe moet dat in Korea wel niet zijn? Heb je dan niet continu allemaal Koreanen die 'yes yes' zeggen maar nee bedoelen of je uberhaupt niet snappen?
En dan moet je intussen hier in Nederland allemaal mensen een lange tijd missen... waar ben ik aan begonnen?

Maar goed, natuurlijk zal het wel loslopen, en sowieso zal het een mooie uitdaging zijn. Ik heb er zin in!

UPDATE:
Inmiddels heb ik m'n visum binnen! De laatste echte horde is dus genomen!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

woensdag, november 02, 2005

Afscheids- en verjaardagsfeestje Vr 25 nov

Vlag van de Korean Workers Party van Noord-Korea :)5 December vertrek ik naar Korea. Da's al best snel. En best lang ook. Daarom leek het me leuk een borrel/feestje te organiseren voor alle mensen die ik in die tijd ga missen!

Daarbij ben ik 16 december jarig, maar dan ben ik dus al in het Verre Oosten.

Vrijdag 25 november a.s. wilde ik dan ook een afscheids- en verjaardagsfeestje/borrel houden. Bij mij op de BZW36, vanaf 21u.
Iedereen heeft als het goed is al een mail, maar iedereen die vind dat-ie er ook bij moet zijn is bij deze uitgenodigd! (Misschien ben ik namelijk iemand vergeten, sorry dan.) Laat aub wel even via mail of anderszins weten of je komt.

Tot 25 nov!

5 reacties:

Op 2/11/05 15:11 , Anoniem zei...

he matthijs

gaaf! "AYUNG HASA YO?" (FONETTSCH)

BTW; die vlag hoort bij Phong Yang...

Jornt

 
Op 2/11/05 15:16 , Matthijs zei...

Thanks Jornt!
De officiële schrijfwijze is trouwens: Annyong haseyo :)

 
Op 2/11/05 15:23 , Matthijs zei...

De vlag is trouwens inderdaad Noord-Koreaans. Ik vond 'm wel toepasselijk aangezien het van een party is, namelijk de Korean Workers Party. :D

 
Op 2/11/05 15:47 , Stephan zei...

damn, ben ik helaas niet de eerste comment plaatser. Leuk dat je zo'n weblog gebeuren doet, dan ben je in die 8 maanden toch nog een beetje bij ons. ;)

 
Op 2/11/05 15:54 , Rutger Bruil zei...

Hey Matthijs,
Supercool dat je naar Korea gaat!!!
Ik wist dat je naar buitenland ging maar dus niet dat je naar Azië ging. Ben jaloers maar hoop ook dat je het er naar je zin gaat hebben. Je zal wel een reus lijken daar (doe je hier ook wel een beetje hoor).
Pompom... Ik heb nog wel een boodschappenlijstje met prularia voor wanneer je in Japan bent aangekomen.
Tot snel!

 

Een reactie plaatsen

Korea-weblog van start


Welkom allemaal op mijn nieuwe weblog!

5 December aanstaande vertrek ik naar Seoul (Zuid-Korea), om daar ong. 8 maanden te verblijven aan de Sungkyunkwan University. Ik zal daar o.a. een uitgebreide cursus Koreaans gaan volgend (just for fun), en een semester lang vakken volgen.

Daarnaast hoop ik natuurlijk heel veel te leren kennen van de Koreanen en het mooie land! Ook liggen fantastische landen als China, Japan en Noord-Korea naast de deur, die ik allemaal graag met een bezoekje zou vereren.

Kortom: als het goed is heb ik genoeg te vertellen als ik daar ben, en dat is ook precies waar deze weblog voor is! Via deze weblog kan ik zo nu een dan een kort bericht plaatsen over het dagelijks leven, een leuke belevenis of een interessant thema. Ook kan ik op deze manier mooi met foto's laten zien hoe het er daar aan toe gaat en uitziet.

Ik hoop dat jullie tzt graag en vaak langskomen hier, en het ook niet nalaten wat commentaar te plaatsen als je daar zin in hebt!

Voor wie meer informatie over Korea wel interessant vindt, heeft het NRC Handelsblad een interessant en red. uitgebreid profiel van Korea op hun website staan.

2 reacties:

Op 6/12/05 23:15 , Sibbelien zei...

Hoi Matthijs,ja,ja,je moeder is al zo slim dat ze zelf jouw website op kan zoeken! Leuk omdat allemaal te lezen. Had je een goede vlucht en hoe laat kwam je nu aan? want ik heb geprobeerd dat op te zoeken, maar er stond dan als aankomsttijd 3 uur !? dat is toch uren later...
Mijn been herstelt zich supersnel. Gisteravond na de terugreis was het al veel beter en ikdenk na een paar dagen is het over. dag, liefs, Sibbelien

 
Op 3/5/06 00:26 , Anoniem zei...

leuk dat ik je verslag gevonden heb , ik heb wat met een koreaans meisje die daar woont. ik wil daarheen gaan en wil zo veel mogelijk leren dus ik vind het leuk om je dingen te lezen enzo..ik probeer een boek om koreaans te leren te vinden. of een cursus hier in nederland. krijg je echt geen visum als je minder als 3000 euro op je bank hebt? vreemd en lastig..ik heb nog nie alles gelezen dus ga ik nog doen. weet niet eens of je er nog bent , lijkt me wel. veel plezier en het ga je goed.
robin , ede gelderland( 31)

 

Een reactie plaatsen