Matthijs Gall.nl - Маттайс Галл.нл

SEOUL EKATERINBURG MOSKOU BEIJING PYONGYANG SHANGHAI HONG KONG HANOI BANGKOK

vrijdag, februari 10, 2006

Update februari

Na allerlei fotosets wordt het weer eens tijd voor een algemene dagelijks-leven-update.
Nog altijd wordt het grootste deel van mijn (doordeweekse) tijd natuurlijk ingenomen door de Koreaanse taallessen.
De vaart komt er intussen aardig in, en mijn Koreaans gaat goed vooruit. Volgende week is de eindtest alweer, dus er moet ook weer even wat meer gestudeerd gaan worden.

Toch geen universiteit

Het Koreaans leren bevalt me echter goed, en het is interessant, zeker aangezien je gaandeweg beter in contact kan komen met Koreanen en daarmee het Koreaanse leven.
Ik heb dan ook besloten om door te gaan met de taallessen. Ik kom nu net een beetje op stoom, dus het zou zonde zijn om te stoppen. Aangezien het niet echt te combineren is zal ik dan geen universiteits-vakken gaan volgen. Dat is op zich jammer, maar ik moet een keuze maken en echt Koreaans leren lijkt me interessanter.

Vooral in de weekenden en soms ook 's avonds heb ik intussen nog wel kans gezien om redelijk wat tripjes te maken, wat dus heeft geresulteerd in het grote aantal foto's dat ik de afgelopen weken heb geplaatst.

Japan

Aangezien het eerste semester van het taalprogramma bijna afloopt en ik daarna hoe dan ook een week of 2 vakantie heb, WAS ik van plan met (oa?) Bron (Z-Afrika) een weekje of wat naar Japan te gaan. Helaas zijn is er echter iets ernstigs gebeurd met in binnen oa de familie, waardoor ze plotseling een tijdje terugmoet naar Z-Afrika. Mijn Japan-tripje staat nu een beetje op losse schroeven, op zeer korte termijn moet ik even bekijken wat te doen.

Noord-Korea

Sowieso ben ik namelijk intussen redelijk vastbesloten om een reis naar Noord-Korea te maken, ergens rond begin mei. Al met al hoeft het niet eens idioot moeilijk of duur te zijn.Wel moet eea ver van tevoren worden geregeld, en is het (mede doordat het vanaf Beijing moet) een behoorlijke onderneming.
Een reis naar Noord-Korea lijkt me echter een van de meest fascinerende ervaringen, en dus zeker de moeite waard. En wellicht handig het gelijk even te combineren met een stedentripje in en rond Beijing.

Koreaanse martial arts

Ook was ik nog steeds van plan bij een Koreaanse (sport)club (van de universiteit) te gaan. Voor de sport, maar ook om wat meer Koreanen te leren kennen. Nu ga ik wel met een paar wat om, maar het zou leuk zijn echt in het Koreaanse leven te duiken. Er was mij echter verteld dat er wegens de wintervakantie weinig activiteit was.

Intussen had ik echter ook alweer wat andere verhalen gehoord, en aangezien het einde van de wintervak. toch langzaam dichterbij komt was ik al eens van plan weer eens bij wat clubs langs te gaan. Toevallig zag ik vandaag echter buiten (in de sneeuw!) wat Koreanen bezig met een soort martial arts. Even naar gekeken en wat mee gebabbeld (in Koreaans en gebroken Engels). Het leek een leuke groep en ik ben welkom om erbij te komen, volgende week kan ik met hun training meedoen, of dat althans proberen ;). Vervolgens hebben ze me nog getrakteerd op lunch in een restaurant, dus al met al het wel een succesvol middagje. Ik ben benieuwd hoe het zal bevallen.

Om nog een beetje in beweging te blijven ben ik namelijk lid van een fitnessclub in de buurt, waar oa Susanne, Richard en Sipan ook lid van zijn. Prettige en mooie club, maar met ca € 65 per maand toch wel weer een uitgave... Zeker aangezien ik er in de praktijk toch niet aan toekom er vaker dan 2x per week heen te gaan. Een leuke sportclub zal dus een betere optie zijn.

Voorts

... vermaak ik me nog prima, ondanks dat er vanwege de wintervakantie nog steeds niet zo veel mensen zijn. Over een week of 3 zullen echter een stuk of 20 nieuwe uitwisselingsstudenten aankomen, ik ben benieuwd hoe de boel daarna zal zijn.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van de dagelijks gang van zaken. :)

8 reacties:

Op 10/2/06 13:49 , sibbelien zei...

hoi Matthijs, fijn dat Het zo goed bevalt om de taal te leren. Kan je het echter wel maken t.a.v. de R.U. Utrecht om geen studievakken te doen? En hoe maak je dan je bachelor af? Je hebt nog steeds geen antwoord gegeven of je onze e-mails ook onrvangen hebt. Je leest deze comments toch wel? Lidwien is al weer de volgende selectie van de Marine goed doorgekomen! Ben benieuwd naar je volgende (vakantie)plannen.

Liefs, Sibbelien

 
Op 11/2/06 09:58 , Ilse zei...

Toevallig zag ik gisteren in Netwerk tijdens een documentaire over de Deense spotprenten etc. dat Noord-Korea op de allerlaatste plaats staat in het 'algemene klassement' voor vrijheid van meningsuiting (plaats 274 ofzo?). Dus kijk je wel uit met wat je zegt? ;)

 
Op 11/2/06 15:49 , stephan zei...

Ik denk juist dat dat een van de redenen is dat matthijs naar N-Korea wilt...

 
Op 11/2/06 17:32 , Maaike zei...

Heeey!! Ik volg je log af en toe, superleuk om te lezen en te zien. Volgens mij komt dat helemaal goed met je en geniet je ook vooral!! Hier alles ook goed en in beukenoot gaat alles goed. Ze zijn bezig met de douches, die worden namelijk vernieuwd....en ik ben nog lekker aan het touroperaten ;-)
Enjoy latersss Xmaaike

 
Op 12/2/06 09:24 , Desirée zei...

Heey Matti! Het klinkt allemaal goed daar; leuk dat het zo goed gaat met je koreaans! En mooie foto's zeg; dat is weer heel anders dan al die hoge gebouwen en alle drukte :)
Hier gaat alles goed; roeien begint na veel vaarverbod weer een beetje op gang te komen..Renée is inm ook weer terug, dus we kunnen weer aan de slag..soort van:) En ja, de intraining is geweest; we hebben je wel gemist hoor, maar het was weer een leuk feestje:D Geniet ervan daar!! En lekker gaan reizen hoor; alleen is ook een avontuur! ;)

 
Op 15/2/06 14:35 , jolande zei...

Heeej thijsiieee
echt goed dat je verder gaat met je lessen lijtk me erg gaaf. Maaare hoe zit het nou met de miesjes daaar, heb je al iemand wat beter leren kennen, hheheheh.
Noou succes nog komende tijd en als je wat weet over die verzekering waarover ik jemailde laaat me ajb weten!?

doegggg xxxx jo

 
Op 22/2/06 10:56 , sibbelien zei...

hoi matthijs, even weer je nieuws gelezen. leuk dat je met die koreanen mee kan trainen! Winfried heeft (lijkt wel goed) nieuws over zijn werk! Maar dat moet hij zelf maar vertellen. Wilbert heeft genoten van je website en Jan V. ook! Heel veel liefs, Sibbelien

 
Op 1/3/06 18:07 , Lilian zei...

Hei Matti,

Als je naar Beijing gaat, wil je dan voor mij even tellen of er echt negen miljoen fietsen zijn? Bedankt!

 

Een reactie plaatsen

maandag, februari 06, 2006

Opnieuw de bergen in

Zaterdag 4 feb ben ik met Laura, Irina en Steve weer de bergen in getrokken. Ditmaal naar Dobongsan, ook onderdeel van Bukhansan NP.

Het weer was nu echter beter, en hadden we wat meer tijd. Het resultaat is oa deze fotoserie, waar mi een paar erg mooie plaatjes tussen zitten.


(Klik op de foto voor meer.)

2 reacties:

Op 7/2/06 22:05 , sibbelien zei...

Hoi matthijs, leuke foto's, spectaculaire omgeving,niet bepaald eenzaam! Leuk stel vrienden. Heb je min uitgebreid e-mail gehad? Anders hebben we wat fout gedaan! Laat het even weten. Tothorens?/ziens"
Sibbelien

 
Op 7/2/06 22:07 , sibbelien zei...

Dit bericht is verwijderd door de beheerder van een blog.

 

Een reactie plaatsen

donderdag, februari 02, 2006

Gelukkig Nieuwjaar! (alweer)

Allereerst: 새해 복 많이 받으세요! ('sehe bok mani padùsejo'), wat zoiets betekent als 'moge je in het nieuwe jaar veel geluk ontvangen. Afgelopen weekend was namelijk Koreaans nieuwjaar (=Chinees / Lunar New Year), wat in het oosten nog altijd een groter feest is dan 1 jan.

Ter gelegenheid hiervan had ik mijn enige vrije dag (woei!) (alle andere vielen steeds in het weekend), en heb ik dus behoorlijk wat dingen gedaan. Er waren sowieso veel activiteiten, en de stad bood een wat andere aanblik. In NL zijn de steden elke zondag doodser, maar hier kennen ze dat niet. Dit weekend was de eerste keer dat veel winkels WEL waren gesloten, wat een wat vreemde ervaring was.

Afgelopen maandag met Steve naar een Korean Folk Village geweest, een soort Koreaans openluchtmuseum. Hier de foto's:


Daarnaast gister eindelijk naar de Seoul Tower, de uitkijktoren op de berg Namsan geweest, wat o.a. deze prachtige foto opleverde: (klik voor grotere versie)

En klik hier voor meer foto's van gisteren

PS: Bij mijn verjaardag vertelde ik overigens dat ik volgens Koreaanse telling 23 was geworden. Dat bleek niet helemaal te kloppen. Koreanen beginnen te tellen bij 1 en tellen er telkens op 1 januari 1 bij op. Ik was dus al heel 2005 23 en ben nu al een maand 24 jaar oud hier.

1 reacties:

Op 3/2/06 23:28 , sibbelien zei...

hoi matthijs,leuk om je belevenissen weer te lezen en fijn dat het nu weer overzichtelijk en begrijpelijk is, want de vorige keer kon ik het niet goed volgen. Ik ga je morgen of zondag een uitgebreidere e-mail sturen. Wil je dan laten weten of het wel is aangekomen, want Lidwien had ook iets gemaild en niks teruggehoord.
Liefs van Sibbelien

 

Een reactie plaatsen