Matthijs Gall.nl - Маттайс Галл.нл

SEOUL EKATERINBURG MOSKOU BEIJING PYONGYANG SHANGHAI HONG KONG HANOI BANGKOK

dinsdag, december 12, 2006

Rusland - Slot

Gisteravond ben ik na een lange trip per trein, vliegtuig en trein via Moskou en Keulen weer teruggekomen in Nederland. Het was een erg bijzondere reis naar Rusland, thuisgekomen heb ik wel even nodig om alle indrukken te verwerken...

Van de laatste foto's heb ik nog een foto-slotserie samengesteld. Hierin onder andere het volgende:
Op de ochtend van de laatste dag in Rusland heeft Irina's vader me meegenomen naar het buitenhuisje van de familie ('datsja', typisch Russisch), waar de sauna in zijn gedoken.
's Avonds heb ik bij wijze van afscheidsdiner wat Nederlands eten voor ze gemaakt, te weten een fijne preitaart en wat appelflappen.
Aangekomen in Moskou in de vroege ochtend had ik vervolgens de halve dag, aangezien mijn vliegtuig pas in de middag ging. Ook daar heb ik nog wat foto's geschoten.

Al met al is het weer een mooie set foto's geworden (22 foto's). Watch and enjoy!
(Klik op onderstaande kaart om naar de set te gaan.)

foto van de datsja
kaart Rusland-trip

Labels:

1 reacties:

Op 17/12/06 23:34 , jolande zei...

heeej thijs
Ik heb je gister paar keer geprobeert te bellen, maar je was de hond aanhet lopen. Ik hoop dat papie en mam je hebben gefeliciteerd van mij. En anders SUPER GEFELICITERRRRRRRRDD!! SMAKS SMAKS SMAKS VAN mij. Ikhoop dat je lekker party hebt gegeven met je vrienden in utrecht en dat gister ook super gezellig was. Ik heb je nu nog geen kado want nog niets gepast gevonden, maar ik ben het zeker niet vergeten als ik iets leuks vind krijg stuur ik het op. Trouwens op een of andere manier heb ik alleen een oud mail adres van de universiteit van jouw. Dus als je me je gewone zou kunnen sturen. Ik hoop dat je nog af en toe op deze sit kijkt zodat je dit berichtje wel leest. Want ben je zeker niet vergtene hoor.
Nou ik kap er weer mee heeel fijn 23 jaartjes en hele fijne kerst in Holanda.
DIkke kkus van Jolande

 

Een reactie plaatsen

vrijdag, december 08, 2006

Meer foto's

Ik heb weer het eea aan nieuwe foto's, en hiermee mijn foto-selecties van Jekaterinburg bijgewerkt en uitgebreid. Omdat het anders wat veel en onoverzichtelijk werd heb ik het opgesplitst in 2 sets, Algemeen (16 foto's), inclusief 2 feestfotootjes en interessante foto's van Jekaterinburg buiten het centrum. En Centrum (26 foto's), puur om een indruk te geven van het centrum van de stad.

Algemeen


Centrum

Labels:

2 reacties:

Op 8/12/06 15:58 , Anoniem zei...

hi thijs!! leuke foto,s maar t rtipje naar rusland is alweer bijna op zn eind, toch?? ahh... nouja khoop dat je hebt genoten!! liesf je zus uit afrika

 
Op 10/12/06 22:46 , Jolande zei...

heeej lie thijs

we hebben elkaar echt super lang niet gesproken. wel echt heel leuk dat je je avontuurtjes bijhoud. Ik had aan pap en mama gevraagd wat je site je was, maar geen reactie. blijkt het gewoon je naam te zijn DOM!!!! maar dus daarom zo laat een reactie. Ik hoop dat het niet al te moelijk is voor je om zo direct weer doei te moeten zeggen tegen je vriendinnetje. Zal toch wle raar zijn. Maar dan kan zij jou de volgende keer gaan bezoeken in Utrecht. heb je iets om weer naar uit te kunnenkijken. het is trouwens wel raar om die koude fotos van jouw te zien, aangezien ik zelf in ruim 30 graden zit. heel veel plezier nog en een dikke kus van jooo

 

Een reactie plaatsen

dinsdag, december 05, 2006

Jekaterinburg Екатеринбург

En nu ben ik alweer een aantal dagen in Jekaterinburg. Het is heel bijzonder hier te zijn. Tenslotte ben ik er niet alleen als toerist, maar logeer ik ook bij Irina (en haar ouders), en leer ik haar (en hun) leven hier kennen. Dit alles maakt het lastig er 1-2-3 een typering van te geven.

Haar ouders zijn in elk geval heel aardig, ze vinden het leuk en voelen zich vereerd dat ik helemaal vanuit Nederland hierheen ben gekomen. Met ze praten gaat alleen lastiger. Ze kennen wel een beetje Duits, dus als Irina er niet is kunnen we in elk geval daarmee nog een beetje communiceren.

De stad is ook best leuk. Heel anders dan in Nederland. Het is meer een industrieel centrum, maar het centrum bestaat uit brede straten met mooie klassieke gebouwen uit vooral de negentiende eeuw. Ook een paar leuke winkelstraten, een beetje zoals we het hier gewend zijn.

Wel is wel duidelijk dat Rusland minder rijk / minder ontwikkeld is dan Nederland, voor zover je dat zo kan generaliseren. De meesten hier wonen toch in wat oude, kleine appartementjes. Je ziet veel oude Lada's, en ook trams en bussen stammen uit de sovjettijd.

Ik zou graag nog veel meer vertellen, zoals dingen die we gedaan hebben. Op dit moment heb ik echter geen tijd om verder te tikken. Meer volgt dus nog.

Update


Ik heb nu al wat meer foto's van Jekaterinburg online gezet, klik hier of op de foto voor een selectie (26 foto's).

.

Nevjansk


Daarnaast heb ik met Irina en haar vader een uitstapje gemaakt naar Nevjansk (Невьянск), een stadje 80 km verderop. De plaats is vooral bekend vanwege haar bijzondere, scheve toren. De toren, gebouwd in de 18e eeuw, zit vol met (voor die tijd) uitzonderlijke nieuwe vindingen. De documenten van de toren zijn echter vernietigd of verloren gegaan (mogelijk om indertijd namaak te voorkomen), waardoor er allerlei 'mythen' over het ware doel van de toren zijn ontstaan.

Een interessante toren, maar sowieso was het een mooie trip om eens wat van de omgeving, een andere plaats en de brede Russische wegen en uitgestrekte wouden te zien. Klik op de foto voor foto's.

Labels:

1 reacties:

Op 6/12/06 23:05 , Anoniem zei...

Het ziet er net echt uit alsof je die Lada even ging repareren met je wijsvinger ;)

 

Een reactie plaatsen